Rsd wo 16 jan 2002 Blow - Ted Demme
BoZ zo 13 (19u) & di 15 jan 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na zijn wat brave bijrol in het sprookjesachtige Chocolat, werd het voor Johnny Depp weer hoog tijd om een excentriek hoofdpersonage te spelen, net als in Edward Scissorhands, Don Juan De Marco, Ed Wood en What's Eating Gilbert Grape.

In het op ware feiten gebaseerde Blow kruipt Depp in de rol van George Jung, een Amerikaanse volksjongen die eind jaren zestig - haast tot z`n eigen verbazing - binnen een decennium de grootste cocaïnehandelaar van de VS wordt. Zijn levensverhaal, zoals vervat in het gelijknamige boek van Bruce Porter en verwerkt in een scenario van American History X-auteur David McKenna en Nick Cassavetes (She's So Lovely), bevat alle ingrediënten die een Hollywood-regisseur zich kan wensen, ook al denkt Bush daar waarschijnlijk anders over.

Regisseur Ted Demme (Beautiful Girls) laat zien dat hij een vaardig filmmaker is. Franka Potente (Lola Rennt en Der Krieger und die Kaiserin) mag een openbaring genoemd worden in haar Amerikaanse debuut. Penélopez Cruz (o.a. Todo sobre mi madre) is de nieuwe vriendin van Tom Cruise, maar speelt hier de tweede vrouw van Depp. Ray Liotta speelt een voortreffelijke rol als vader die zijn zoon niet in de steek laat. De show wordt echter gestolen door de fantastische Johnny Depp: de droogkomische manier waarop de eeuwig jeugdige Johnny zich door dertig jaar Amerikaanse drugsgeschiedenis walst, is om je vingers bij af te likken.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
Parool
Trouw
NRC Handelsblad
Telegraaf
de Filmkrant

Blow
Verenigde Staten, 2001
Productie: Ted Demme, Joel Stillerman, Denis Leary
Regie: Ted Demme
Scenario: David McKenna, Nick Cassavetes, gebaseerd op het boek van Bruce Porter
Camera: Ellen Kuras
Montage: Kevin Tent
Art direction: Michael Hanan
Muziek: Graeme Revell
Met: Johnny Depp, Penélope Cruz, Ray Liotta, Franka Potente, Rachel Griffiths, Paul Reubens
Kleur, 117 minuten
Distributie: Paradiso Entertainment
Kijkwijzer: 12

22 okt 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.