Rsd wo 9 jan & wo 10 juli 2002 Moulin Rouge - Baz Luhrmann
BoZ zo 6, ma 7, di 8 jan & di 9 juli 2002
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 'The greatest thing you'll ever learn is to love and be loved in return' is de hartverwarmende boodschap van Moulin Rouge. Mooier kunnen we het nieuwe (film)jaar niet beginnen, want Moulin Rouge is een muzikaal en visueel overdonderend spektakel, dat zijn weerga niet kent.

Het verhaal gaat over de Engelse schrijver Christian (Ewan McGregor) en de Franse courtisane Satine (Nicole Kidman), die optreedt in de Parijse nachtclub Moulin Rouge. Ze worden in een wereld vol bohťmiens stapelverliefd op elkaar. De aristocraat en geldschieter 'The Duke' is echter ook verliefd op Satine. Hij beschouwt zijn investering (in de Moulin Rouge?) als een betaalmiddel voor haar gunsten.

De perfect gecaste Nicole Kidman (o.a. Eyes Wide Shut), Ewan McGregor (o.a. Brassed Off) en Jim Broadbent (Topsy-Turvy) zingen en dansen vol overgave op bewerkte muziek van Madonna, Elton John, David Bowie, Nirvana en The Police. De uit AustraliŽ afkomstige Baz Luhrmann (Romeo+Juliet) bewijst opnieuw ťťn van de meest creatieve en inventieve regisseurs van dit moment te zijn. Hij maakte een bombastische, humoristische maar ook ontroerende film, waarin moderne zaken prachtig verweven zijn met klassieke elementen. Als toeschouwer heb je geen keuze; je wordt Moulin Rouge binnengezogen, om na afloop in een heerlijke roes de zaal te verlaten. Deze extravagante musical werd uitverkoren tot beste Europese film en door Amerikaanse critici uitgeroepen tot film van het jaar.

OfficiŽle homepage
OfficiŽle homepage Nederland
Internet Movie DataBase
De Volkskrant
Parool
Trouw
NRC Handelsblad
Telegraaf
de Filmkrant

Moulin Rouge
Australië, 2001
Productie: Baz Luhrmann, Martin Brown, Fred Baron
Regie: Baz Luhrmann
Scenario: Baz Luhrmann, Craig Pearce
Camera: Donald M. McAlpine
Montage: Jill Bilcock
Art direction: Catherine Martin
Kostuums: Catherine Martin, Angus Strathie
Muziek: Craig Armstrong
Met: Ewan McGregor, Nicole Kidman, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh
Kleur, 126 minuten
Kijkwijzer: 12

8 dec 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.