Rsd wo 5 dec 2001 Jalla! Jalla! - Josef Fares
BoZ di 4 dec 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na het zeer geslaagde Fucking Åmål en het hilarische Together van Lukas Moodysson is dit opnieuw een opmerkelijke Zweedse film die uw aandacht verdient. Jalla! Jalla! is het debuut van eveneens een jong talent: de pas 23-jarige Josef Fares. Hij maakte een charmante komedie waarin liefde, seks en cultuurverschillen de hoofdrol spelen. De film werd geproduceerd het productiehuis van Lukas Moodysson.

Jalla! Jalla! vertelt het verhaal van de Libanese jongen Roro (gespeeld door de broer van de regisseur) die met zijn familie in Zweden woont. Hij werkt met een kale, Zweedse jongen bij de plantsoenendienst. Ze hebben allebei een vaste vriendin en alles lijkt goed te gaan, totdat de één last krijgt van impotentie en de ander te horen krijgt dat zijn familie een huwelijk voor hem heeft gearrangeerd. Hoe penibeler de situatie voor beide heren, des te groter het kijkplezier.

Jalla! Jalla!, dat in het Arabisch zoveel betekent als 'Schiet op!' of 'Kom op!', wordt gekenmerkt door jeugdige vaart. Het enthousiasme van de makers straalt van het doek en de charmante cast (onder wie veel familieleden van de maker) past naadloos bij de lichte benadering van het onderwerp: liefde in tijden van integratie. Met een score van liefst 9.06 was deze multiculturele relatiekomedie één van de publieksfavorieten op het filmfestival van Rotterdam.

Internet Movie DataBase
De Volkskrant

Jalla! Jalla!
Italië, 2001, 87 minuten
Productie: Lukas Moodysson
Regie: Josef Fares
Scenario: Josef Fares
Met: Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny
Kijkwijzer: AL

23 okt 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.