Rsd do 1, ma 5 (14u), wo 7 april 2004
ma 6 (14u), wo 8 sept
Calendar Girls - Nigel Cole
BoZ zo 4, ma 5, di 6 april
zo 5, ma 6 en di 7 sept
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002
- Scores 2001
- Scores 2000
- Scores 1999

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Ook een beetje moe van al die perfecte jonge meiden op televisie en in de bladen? In Calendar Girls komen pittige 50-plussers in beeld. Annie (Julie Walters, oa. Billy Elliot) en Chris (Helen Mirren, o.a. Gosford Park) willen geld inzamelen voor het plaatselijke ziekenhuis. Ze vragen andere plattelandsvrouwen om samen met hen naakt te poseren voor een kalender. Dit leidt tot hilarische taferelen en uiteraard wordt de kalender een groot succes. Ze vertrekken zelfs naar Hollywood. Terwijl zij baden in de bubbels van Dior, blijven hun arme mannen achter met het werk en de roddelpers.

Na boxtopper The Full Monty zijn nu de vrouwen aan de beurt om uit de kleren te gaan! Calendar Girls is weer zo'n heerlijke Engelse film, vol humor, over gewone mensen die iets bijzonders doen. Regisseur Nigel Cole baseerde zijn film op een waar gebeurd verhaal en laat in zijn film ook nog even de originele foto's van de echte Calendar Girls voorbijkomen. Dit is echt een film waarbij u met een lekker gevoel de zaal uit komt.

Stukje bij hervertoning:
Uitgenodigd worden voor Amerika's populairste talkshow en als een beroemdheid in een limo door Hollywood gereden worden. Wie droomt er niet van? Het overkwam de Calendar Girls, een groep Britse vijftigplussers. Zij zijn de taartbakwedstrijden en de lezingen over broccoli van de plattelandsvrouwenclub zat en bedenken iets spannends om aan de dagelijkse sleur te ontkomen: ze besluiten voor het goede doel een naaktkalender te maken.

Het is een idee van Annie (Julie Walters, o.a. Billy Elliot) en Chris (Helen Mirren, o.a. Gosford Park). Eerst worden ze met de nek aangekeken, maar na een tijdje blijkt dat hun idee zo slecht nog niet is. In een mum van tijd hebben ze voor elke maand van het jaar een naaktmodel! Het oefenen van de poses en de fotoshoots zelf zorgen voor geweldig hilarische momenten in de film, en de kalender wordt, boven verwachting, een enorm succes. Zů'n succes, dat de vrouwen hun families en de roddelpers vergeten en met z'n allen naar Hollywood vertrekken ter promotie van hun product.

Calendar Girls was het afgelopen seizoen een van onze meest populaire films. Met een score van 8,81 konden wij het niet laten deze film terug te halen in ons zomerreisprogramma. De liefhebbers kunnen nog een keer van deze film genieten en diegenen die hem gemist hebben, kunnen hun verlies nu inhalen. Veel plezier!

OfficiŽle homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad

Calendar Girls
VK, 2003, 108 minuten
Regie: Nigel Cole
Scenario: Tim Firth
Camera: Ashley Rowe
Muziek: Patrick Doyle
Montage: Michael Parker
Met: Helen Mirren, Julie Waters, Ciaran Hinds, John Alderton, Geraldine James, Annette Crosbie, Philip Glenister, Celia Imrie, Linda Bassett

6 juli 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.