Rsd do 15, wo 21 mrt 2007

Babel - Alejandro González Iñárritu

BoZ zo 18, ma 19, di 20 mrt 2007
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2006
- Scores 2005
- Scores 2004
- Scores 2003

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Maart is een goede maand om films bij ons te komen kijken, want er zitten altijd Oscarkandidaten tussen. Zo is Little Miss Sunshine genomineerd voor vier Oscars en maakt ook The Illusionist kans op een beeldje. De echte knaller is Babel, met zeven nominaties. Wie wat wint weet u als u dit leest natuurlijk allang.

Babel is een mozaïekfilm zoals Magnolia, 21 Grams en Crash: verschillende verhaallijnen worden door een gezamenlijk thema in elkaar gevlochten. In Magnolia was dat eenzaamheid, in 21 Grams de grens tussen het lot en het noodlot en in Crash het onderhuidse racisme in de Amerikaanse samenleving. In Babel verliezen de personages de grip op hun leven. Een Marokkaans schaapherdertje raakt spelend met zijn jachtgeweer per ongeluk een bus. In de bus wordt een rijk Amerikaans echtpaar (Brad Pitt en Cate Blanchett) op rondreis is geraakt door de kogel. Hun Mexicaanse oppas thuis raakt in de stress omdat niemand op de kinderen kan letten als haar zoon trouwt en in Japan worstelt een jonge dove volleybalspeelster met haar seksualiteit. De persoonlijke problemen van de personages passen in de huidige Westerse wereld: onbegrip voor vreemdelingen en angst voor het terrorisme. Regisseur Alejandro González Iñárritu maakte eerder Amores Perros en 21 Grams. Babel werd door de Volkskrantlezers uitgeroepen tot beste film van 2006.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

Babel
Verenigde Staten 2006, Engels gesproken
Regisseur: Alejandro González Iñárritu
Acteurs: Cate Blanchett, Gael García Bernal, Brad Pitt, Koji Yakusho, Adriana Barraza, Rinko Kikuchi, Elle Fanning
Scenario: Guillermo Arriaga
Camera: Rodrigo Prieto
Componist: Gustavo Santaolalla
Producers: Steve Golin, Alejandro González Iñárritu, Jon Kilik
Speelduur: 142 minuten

21 feb 2007 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2006 Cinema Paradiso.