Rsd do 4 nov 2004 21 grams - Alejandro González Iñárritu
BoZ ma 8 nov
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2004
- Scores 2003
- Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Of je als de dood bent voor de dood of niet, de dood komt. Onherroepelijk. Op dat moment wordt je lichaam 21 gram lichter. 21 gram, het gewicht van de menselijke ziel?

In het indringende 21 Grams heeft de dood een enorme invloed op het leven van drie totaal verschillende mensen. Zo is daar universitair docent Paul (Sean Penn), die balanceert op de rand van leven en dood vanwege een ernstige hartkwaal. Christina (Naomi Watts) is een voormalig feestbeest en ex-drugsverslaafde, die nu een voorbeeldig leven leidt met haar man en kinderen. Ten slotte is er Jack (Benicio del Toro), een ex-gevangene die verlossing zoekt in religie. Een tragisch ongeluk brengt deze mensen bij elkaar.

21 Grams is de fascinerende tweede speelfilm van Alejandro González Iñárritu, die succesvol debuteerde met Amores Perros. Ook nu weer gaat het om een film met een briljante vertelstructuur, virtuoos gefilmd en virtuoos geacteerd. Wat opvalt is dat de steracteurs Penn, Watts en Del Toro vooral erg menselijke rollen spelen. Alledrie vielen ze dan ook in de prijzen op het festival van Venetië.

Officiële homepage
Internet Movie DataBase
Filmfestival Rotterdam
Het Parool
Cinema.nl
Filmkrant

21 grams
Verenigde Staten, 2003
Productie: Alejandro González Iñárritu, Robert Salerno
Regie: Alejandro González Iñárritu
Scenario: Guillermo Arriaga
Camera: Rodrigo Prieto
Montage: Stephen Mirrione
Art direction: Deborah Riley
Muziek: Gustavo Santaolalla
Met: Naomi Watts, Sean Penn, Benicio del Toro, Charlotte Gainsbourg
Distributie: Paradiso

8 oktober 2004 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright ©2004 Filmhuis Roosendaal.