Actueel programma Filmhuis Roosendaal

Archief: eerder vertoonde films

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

Vorige film

Volgende film

 

DONDERDAG 4 SEPTEMBER 1997
UN AIR DE FAMILLE - CÉDRIC KLAPISCH

Een ruzie om van te genieten

Eén van de Franse verrassingen van de afgelopen jaren is ongetwijfeld Cédric Klapisch, die eind mei het seizoen mocht afsluiten met de film Chacun cherche son chat. Met deze film wist hij op pakkende wijze en in een spontane stijl de saamhorige bewoners van het elfde arrondissement in Parijs te portretteren. In zijn nieuwste film UN AIR DE FAMILLE houdt hij het binnen de familiekring en levert opnieuw een knappe, maar vooral heel leuke film af.

Au père tranquille is een familiecafé, oudste zoon Henri woont er met zijn vrouw en moeder. Henri is de goeie sul van de familie, jongste zoon Philippe de geslaagde zakenman die getrouwd is met Yolande. Dochter Betty is de jongedame, die in het begin alleen in het café zit, nog steeds niet aan de man is en iets heeft met kelner Denis. Een gevarieerd gezelschap dat elke vrijdagavond samenkomt in het café om daarna ergens te gaan eten. Vandaag is het de verjaardag van Yolande. Iedereen is ter plekke, het wachten is nog op Henri’s vrouw Arlette. Het wordt lang wachten, want Arlette blijkt er vandoor te zijn en Henri durft dat niet te zeggen. Alle tijd dus om kleine irritaties bloot te leggen en te kiften.

Niets is zo leuk als naar de ruzies van een ander te kijken, dat is de kracht van UN AIR DE FAMILLE. Een voortreffelijke film vol venijnige dialogen, goede timing en perfect samenspel van de acteurs. UN AIR DE FAMILLE is een intelligente, snelle en vlijmscherpe komedie, die geen moment vervalt in kluchtigheid. De openingsfilm van dit filmhuisseizoen was ook één van de publiekslievelingen in het laatste Filmfestival Rotterdam.

Un air de famille, Frankrijk, 1996, kleur, 109 minuten
Regie: Cédric Klapisch
Scenario: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri en Cédric Klapisch, naar het gelijknamige toneelstuk van Agnès Jaoui en Jean-Pierre Bacri
Camera: Benoit Delhomme
Met: Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Jean-Pierre Darroussin, Catherine Frot

De laatste wijziging op het FILMHUISWEB was op 21 augustus 1997.  Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg. Copyright © 1997 Filmhuis Roosendaal.