Rsd wo 26 sept 2001 Sous le sable - François Ozon
BoZ ma 24 sept 2001
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Na La pianiste met Isabelle Huppert nog een Franse film die gedragen wordt door een niet meer piepjonge actrice die met de jaren alleen maar gegroeid is qua schoonheid en uitstraling. Zonder dat daar medische ingrepen aan ten grondslag liggen. Charlotte Rampling, inmiddels 55, heeft in een groot aantal klassieke films van onder meer Visconti, Oshima en Woody Allan gespeeld. De jonge, zeer productieve filmmaker Ozon heeft zijn nieuwste film volledig op haar acteerkunst ingericht, en daarmee een voor zijn doen ongewoon ingetogen meesterwerk geleverd, waarin de kracht van de alledaagse details van het leven centraal staat.

Marie gaat met haar man Jean naar een vakantiehuisje aan zee. Jean gaat zwemmen en komt niet terug. Marie trekt daaruit niet de voor de hand liggende conclusie, en leeft verder alsof hij er nog gewoon is, alsof er niets aan de hand is. Close-ups tonen op ongekend subtiele wijze de emoties die op het gezicht van de kwetsbare en daadkrachtige Marie zichtbaar zijn. Hierdoor leef je als kijker zeer met Marie mee. Sous le sable wordt vertoond in samenwerking met Fidi et arti in Oudenbosch, waar de film deze week ook te zien is.

Officiele homepage regisseur
Internet Movie DataBase
NRC Handelsblad
Trouw
de Filmkrant

Sous le sable
Frankrijk, 2000
Productie: Olivier Delbosc, Marc Missonier
Regie: François Ozon
Scenario: François Ozon en Emmanuèle Bernheim
Camera: Jeanne Lapoirie, Antoine Heberle
Montage: Laurence Bawedin
Art direction: Sandrine Canaux
Muziek: Philippe Rombi
Met: Charlotte Rampling, Bruno Cremer, Jacques Nolot, Alexandra Stewart
Kleur, 90 minuten
Distributie: Cinemien

28 juli 2001 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2001 Filmhuis Roosendaal.