Rsd wo 20 nov 2002 Possible Loves - Sandra Werneck
BoZ zo 17 (16u) & di 19 nov
 
Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films

Scores 1999
Scores 2000
Scores 2001
Scores 2002

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film 

 


Het leven bestaat uit toeval en je hebt te leven met de gevolgen van de keuzes die je maakt. In film is echter alles mogelijk en dat uitgangspunt heeft al verscheidene mooie films opgeleverd. Denk maar aan Tom Tykwers Lola Rennt of Blind Chance van Krzystof Kieslowski. Het meermaals bekroonde Braziliaanse Amores Possíveis (Mogelijke liefdes) draait om drie kleurrijke versies van het leven van Carlos.

Vijftien jaar geleden had Carlos een afspraakje in de bioscoop met Julia, een collega van de universiteit op wie hij verliefd was. Ze kwam niet opdagen. Vijftien jaar later volgen we drie geheel verschillende versies van Carlos' leven. In de eerste versie leidt hij een welvarend maar passieloos bestaan, in de tweede versie is hij getrouwd maar knaagt er toch iets, en in de derde versie blijft Carlos vrijgezel en volgen stormachtige affaires elkaar op. In alle drie de versies speelt zijn oude liefde Julia nog steeds een belangrijke rol. Kleine gebeurtenissen blijken het leven van de hoofdpersoon een totaal andere wending te geven.

Internet Movie DataBase
Het Parool
Cinema.nl
NRC Handelsblad
Filmkrant

Possible Loves (Amores Possíveis)
Brazilië, 2000
Productie: Elisa Tolomelli
Regie: Sandra Werneck
Scenario: Paulo Halm
Camera: Walter Carvalho
Montage: Isabelle Rathery
Muziek: João Nabuco
Met: Murilo Benício, Carolina Ferraz, Emilio de Melo, Beth Goulart, Irene Ravache, Alberto Szafranc
Kleur, 98 minuten
Distributie: Cinemien

5 oktober 2002 Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan Jan Luijsterburg .
Copyright ©2002 Filmhuis Roosendaal.