Bergen op Zoom ma 19 jan 2015

Leviathan - Andrey Zvyagintsev

Roosendaal wo 21 jan 2015
 

Actueel programma Cinema Paradiso

Archief: eerder vertoonde films
- Alfabetisch
- Scores 2014
- Scores 2013
- Scores 2012

Linke soep: voor wie nog iets wilde weten over film

 


Het zit de gewone man niet mee, in Rusland al helemaal niet. Kolya is een arbeider die met vrouw en zoon in een dorpje aan de Barendzee woont, in het noord-westen van Rusland. Zijn huis staat op een mooi plekje. Dat vinden meer mensen. De burgemeester heeft er grootse plannen mee en onteigent de grond. Dat laat Kolya niet zomaar op zich zitten. Een bevriende advocaat komt over uit Moskou om zich op de zaak te werpen, maar het is vechten tegen de bierkaai. Of beter, de wodka-kaai, want dat de drank in Rusland rijkelijk stroomt is een niet te miskennen feit.

Leviathan is een prehistorisch monster dat een rol speelt in het bijbelverhaal van Job. Een man die net als Kolya aan extreme beproevingen blootgesteld werd. Zijn strijd is die van het hele volk. Zo wordt er veelzeggend geschoten op portretten van oude staatshoofden. Poetin hangt slechts aan de muur toe te kijken, maar de kritiek op hoe het er in Rusland aan toe gaat is niet te missen. Een nieuw meesterwerk van de grote Russische filmmaker Andrey Zvyagintsev, bekend van The Return, The Banishment en Elena.

Internet Movie Database
Cinema.nl
film1

Leviathan
Rusland 2014, Russisch gesproken
Regie: Andrey Zvyagintsev
Scenario: Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev
Camera: Mikhail Krichman
Acteurs: Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov, Roman Madyanov, Aleksey Serebryakov
Speelduur: 140 minuten

Aanvang: 20.30 uur, behalve zondag: 18.45.

Locatie:
Bergen op Zoom: Cinemactueel, Potterstraat 30.
Roosendaal: Citytheater, Brugstraat 48
Etten-Leur: Cine-Service, Binnentuin 2

Op- en aanmerkingen, suggesties en vragen met betrekking tot deze website? Stuur een mailtje aan info@cinemaparadiso.nl .
Copyright 2014 Cinema Paradiso.