De twaalfjarigen Ben en Rose lopen allebei weg van huis, naar New York. Daar zoekt Rose de beroemde en beeldschone actrice van wie ze al jaren elke foto spaart. Ben zoekt er na het overlijden van zijn moeder een spoor van zijn vader. De kinderen bezoeken dezelfde plaatsen maar in tijd zijn ze gescheiden: Rose haar wereld is die van 1927, zwijgend en zwart-wit. Ben bevindt zich in kleurrijk 1977. In het wonderkabinet van het American Museum of Natural History komen hun verhalen samen.

Een sprookjesachtige film die prachtig vormgegeven is door Todd Haynes (Carol, Far from Heaven).

— NRC
"In de romantische gedachte dat de beperkingen van tijd en ruimte door kunst en cultuur kunnen worden opgeheven, schuilt grote troost. Een betoverend Droste-effect."

— de Volkskrant
"Schitterende ode aan de veerkracht en inventiviteit van kinderen. Elke scène dompelt de kijker onder in een nieuwe, prachtig vormgegeven werkelijkheid."

— Trouw
"Het is een film die bewust een constructie is, maar die ondanks al die kunstmatigheid intens ontroert. Omdat het een verhaal over iets gaat wat iedereen herkent: mensen kwijtraken en nieuwe mensen vinden."

Bergen op Zoom

  • zo 4 mrt 2018, 11:15 uur
  • ma 5 mrt 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 7 mrt 2018, 20:30 uur


VS 2017, Engels

Regie: Todd Haynes

Scenario: Brian Selznick, naar boek van Brian Selznick

Met: Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams

Speelduur: 116 minuten


IMDB

Officiële website