Via een loterij weet Elena, een danseres uit Barcelona, voor zichzelf en voor haar vriend Diego, een Venezolaanse stedenbouwkundige, een felbegeerde Green Card te bemachtigen. Met deze verblijfsvergunning kunnen ze een nieuw leven beginnen in de VS, het land van de ‘onbegrensde mogelijkheden’. De ontvangst blijkt echter verre van hartelijk. Hun bagage wordt doorzocht en in een troosteloos kamertje begint de eindeloze ondervraging, waarbij niet alleen hun toekomst, maar ook hun onderlinge band op het spel komt te staan. Een spannende psychologische thriller, gefilmd in real time.

— NRC
"Behalve een onthutsende krachtmeting tussen twee burgers en twee ambtenaren, schildert het steengoeie Upon Entry ook een onflatteus portret van alle vormen van argwaan die er tussen mensen bestaan. En zo komt hij tot de kern van wat misschien de hoofdvraag is om onze tijdgeest te begrijpen: hoe moeten we uiteindelijk nog samenleven, als we stelselmatig tegen elkaar worden opgezet, voortdurend worden aangemoedigd elkaar niet te vertrouwen, met angst en twijfel naar de ander te kijken?"

— de Volkskrant
"Het even beklemmende als vindingrijke ‘Upon Entry’ laat met kleine brokjes informatie de situatie voortdurend kantelen."

— VPRO Cinema
"Upon Entry duurt slechts 77 minuten, maar net als Diego en Elena zit je als kijker al die tijd op het puntje van je stoel."

Bergen op Zoom

  • zo 19 nov 2023, 11:15 uur
  • ma 20 nov 2023, 20:00 uur

Roosendaal

  • vr 17 nov 2023, 16:00 uur
  • wo 22 nov 2023, 20:00 uur


Spanje 2023, Spaans, Engels

Regie: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez

Scenario: Alejandro Rojas, Juan Sebastián Vásquez

Met: Alberto Ammann, Bruna Cusí, Laura Gómez, Ben Temple

Speelduur: 77 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website