Al tijdens de eerste dagen op school komt de zesjarige Nora er achter dat haar oudere broer daar een buitenstaander is en gepest wordt. En niemand die het ziet… Ze kan hem niet helpen. Hij zou ook niet willen dat ze het probeerde. Vader waarschuwen of de juf zou alles erger maken, ook voor haarzelf. Om geen slachtoffer te worden moet ze dus haar ogen wel sluiten voor wat ze ziet, met een groot loyaliteitsconflict als gevolg.

Laura Wandel observeerde voor haar debuutfilm maandenlang de jungle van het schoolplein, tevens symbool voor onze “grote mensen” maatschappij.

Deze bijzondere Belgische Oscarinzending komt verpletterend binnen en is een must voor iedereen die met kinderen te maken heeft.

— Trouw
"Het schoolplein als metafoor voor de samenleving, met de straatvechter, bemiddelaar, meeloper en pineut. Dat mag als een cliché klinken, Wandel kijkt juist met een mooi open, frisse blik rond. Ze registreert de routine, de spelletjes op het schoolplein, de gesprekjes (‘hoe diep is de zee?’, wat is een racist?’). En kiest voor een titel die even simpel en veelomvattend is als haar film: ‘een wereld’."

— de Volkskrant
"In het fenomenale Un monde valt er geen seconde te ontsnappen aan de wrede wereld van de basisschool."

— NRC
"Het opmerkelijke debuut ‘Un Monde’ tóónt je niet alleen de angstige Nora in haar eerste schooljaar, maar katapulteert je vastberaden en vakkundig in haar ervaring van de wereld."

— VPRO Cinema
"Een verpletterende film, die van het schoolplein een haast horrorachtig decor maakt."

Bergen op Zoom

  • zo 27 feb 2022, 18:45 uur
  • ma 28 feb 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 2 mrt 2022, 20:30 uur


België 2021, Frans

Regie: Laura Wandel

Scenario: Laura Wandel

Met: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou, Laura Verlinden

Speelduur: 72 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website