Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een dienstwoning pal naast Auschwitz. Omringd door personeel leiden ze er een idyllisch bestaan, badend in luxe. In de tuin zwaait echtgenote Hedwig (Sandra Hüller) de scepter. Ze heeft er een braakliggend stuk grond omgetoverd tot paradijs. Voor wat er achter de tuinmuur plaatsvindt, is ze doof en blind. Als Rudolf bevorderd wordt en ze geacht worden te verhuizen, laat Hedwig zich haar lustoord niet afpakken.

Jonathan Glazer verbeeldt Hannah Arendts concept ‘de banaliteit van het kwaad’ pijnlijk treffend, zonder ook maar één gruwelijkheid in beeld te brengen. De extreem vrije verfilming van de gelijknamige roman van Martin Amis leverde Glazer de Grand Prix van Cannes op en talloze andere prijzen. Een indrukwekkende film die nog lang in het geheugen zal blijven hangen.

— NRC
"Een film over wegkijken" "Meesterwerk"

— de Volkskrant
"In ‘The Zone of Interest’ komen het alledaagse en het onbevattelijke op verpletterende wijze samen."

— Trouw
"De film lijkt de vraag te stellen: als een gezin zelfs in deze situatie een normaal leven kan leiden – met vader die tijdens kantooruren de genocide optimaliseert en ’s avonds de kinderen in bed voorleest – wat zegt dat dan over de mensheid?"

— VPRO Cinema
"IJzingwekkend briljante film."

Bergen op Zoom

  • zo 17 mrt 2024, 11:15 uur
  • di 19 mrt 2024, 20:00 uur

Roosendaal

  • do 14 mrt 2024, 20:00 uur
  • zo 17 mrt 2024, 11:15 uur

Etten-Leur

  • vr 15 mrt 2024, 16:00 uur
  • wo 20 mrt 2024, 20:00 uur


VS, VK, Polen 2023, Duits, Pools

Regie: Jonathan Glazer

Scenario: Jonathan Glazer

Met: Christian Friedel, Sandra Hüller, Ralph Herforth, Max Beck

Speelduur: 106 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website