Denzel Washington en Frances McDormand schitteren als Lord en Lady Macbeth in Joel Coens verfilming van het iconische toneelstuk Macbeth van William Shakespeare. Als de Schotse generaal Macbeth van drie heksen hoort dat hij ooit koning van Schotland zal worden, probeert hij die voorspelling met harde hand werkelijkheid te laten worden. Een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid.

Het verhaal is al vaak verfilmd, maar nooit zo sober en intens als in deze versie. Joel Coen regisseerde voor het eerst zonder zijn broer Ethan. Qua stijl doet de film denken aan klassieke filmmakers als Fritz Lang en Ingmar Bergman.

— de Volkskrant
"Frances McDormand als Lady Macbeth is McDormand op haar vileinst en best"

— VPRO Cinema
"Of het resultaat de gemiddelde liefhebber van Fargo of The Big Lebowski zal bekoren valt te bezien, maar één ding staat vast: The Tragedy of Macbeth is pure cinema. En een instantklassieker binnen het Shakespearegenre."

— Trouw
"Dat Lord en Lady Macbeth dit keer door twee 60-plussers worden gespeeld heeft zijn voordelen."

Bergen op Zoom

  • zo 20 feb 2022, 18:45 uur
  • ma 21 feb 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 23 feb 2022, 20:30 uur


VS 2021, Engels

Regie: Joel Coen

Scenario: Joel Coen, naar William Shakespeare

Met: Denzel Washington, Frances McDormand, Moses Ingram, Brendan Gleeson, Kathryn Hunter, Harry Melling, Corey Hawkins, Sean Patrick Thomas, Alex Hassell, Ralph Ineson

Speelduur: 105 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website