Door een brief uit het verleden wordt de bejaarde Tony Webster teruggeslingerd naar zijn studentenjaren. Een ex-vriendin bezit het dagboek van een overleden vriend uit die tijd. Dat dagboek komt hem toe. Gaandeweg merkt hij dat er een groot verschil is tussen zijn eigen herinneringen, die van zijn toenmalige omgeving en de werkelijkheid. Er opent zich voor Tony een doos van Pandora die zich ook in het heden niet meer laat sluiten.
De verfilming van dit met de Booker Prize bekroonde boek van Julian Barnes (Alsof het voorbij is) biedt een uitgelezen podium aan de geliefde acteurs Jim Broadbent (Iris) en Charlotte Rampling (45 Years). Ze weten ons nog steeds te betoveren.

— Trouw
“Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.”

— AD
“Batra weet voldoende mysterie en humor in zijn film te verwerken om vanaf de eerste terugblikken tot en met de ontknoping te intrigeren. De voortreffelijke cast doet de rest.”

Bergen op Zoom

  • zo 16 jul 2017, 11:15 uur
  • ma 17 jul 2017, 20:45 uur

Roosendaal

  • do 13 jul 2017, 20:45 uur

Etten-Leur

  • wo 19 jul 2017, 20:45 uur


VK 2017, Engels

Regie: Ritesh Batra

Scenario: Nick Payne, naar boek van Julian Barnes

Met: Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Harriet Walter

Speelduur: 112 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies