Het thema van de maand van de geschiedenis is dit jaar: ‘Wat een ramp!’ Museum het Tongerlohuys en Cinema Paradiso hebben de koppen bij elkaar gestoken om iets bijzonders te bedenken. Rampenfilms genoeg, het museum zorgt voor een inleiding. We kwamen uit op de Noorse film The North Sea, waarin het jarenlang boren in de zeebodem leidt tot een gigantische scheur in de aardbodem. Er dreigt een ecologische ramp van apocalyptische omvang. Het voorkomen daarvan is een bloedstollende race tegen de klok, zeker voor onderzeeboot-operateur Sofia en haar geliefde Stian, die vast zit op de bodem van de Noordzee.

Stadshistoricus Joss Hopstaken zal om 20.30, voorafgaand aan de film, een lezing houden over de rampen die Roosendaal in de loop van de geschiedenis op haar weg vond.

— NRC
"Een effectieve, realistische rampenfilm op: niet vernieuwend, wel onderhoudend. In de boodschap weerklinken recente conclusies over de coronacrisis: ‘Niemand is voorbereid op een ramp van deze omvang.'"

— de Volkskrant
"Onderwaterrobot-bouwer Sofia is een sympathieke, onvermoeibare heldin."

Roosendaal

  • wo 19 okt 2022, 20:30 uur


Noorwegen 2021, Noors

Regie: John Andreas Andersen

Scenario: Harald Rosenløw-Eeg, Lars Gudmestad

Met: Kristine Kujath Thorp, Anneke von der Lippe, Henrik Bjelland, Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo Christiansen, Bjørn Floberg

Speelduur: 104 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website