U bent vast goed uitgerust na de kerstvakantie. Daarom een film met dubbele speelduur (drie uur en twintig minuten als u de aftiteling overslaat). En niet zomaar een film: het is de kroon op de carrière van Martin Scorsese (Mean Street, Taxi Driver, Goodfellas).

Hoofdpersoon Frank ‘The Irishman’ Sheeran (Robert De Niro) wordt geïntroduceerd als ‘huisschilder’. Maar dan niet een van dekkende verflagen: hij produceert vooral rode spatten op de muur. Onbewogen en trouw als een hond voert hij liquidatie-opdrachten uit voor zijn opdrachtgevers maffiabaas Russel Bufalino (Joe Pesci) en de niet minder corrupte vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Het is een feest om de inmiddels bejaarde steracteurs nog een keer te zien schitteren op het grote doek – het televisiescherm schiet echt te kort om de prachtige beelden recht te doen. En de tijd? Die vliegt voorbij. We beginnen wel een uurtje vroeger dan normaal.

— NRC
"Een monumentale grafzerk voor een criminele levensstijl waar elke glamour welbewust is uitgebleekt"

— de Volkskrant
"De mythevorming van het gangsterschap is afwezig in The Irishman, dat het geweld werktuigelijk en onheroïsch serveert. En tevens heerlijk komische scènes telt, waarin de maffiamannen kibbelen als kleine kinderen."

— VPRO Cinema
"Een meeslepend verhaal, met fantastische acteurs"

Bergen op Zoom

  • ma 6 jan 2020, 19:30 uur
  • di 7 jan 2020, 19:30 uur

Roosendaal

  • wo 8 jan 2020, 19:30 uur

Etten-Leur

  • wo 8 jan 2020, 19:30 uur


VS 2019, Engels

Regie: Martin Scorsese

Scenario: Steven Zaillian, naar boek van Charles Brandt

Met: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel

Speelduur: 209 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website