Na Land of Mine wordt in The Day Will Come opnieuw een onaangenaam stukje Deense geschiedenis belicht. Het gaat over de praktijken in het jongensinternaat Godhavn, vlak bij Kopenhagen, in de jaren zestig. Twee broertjes komen er terecht als hun zieke moeder niet meer voor hen kan zorgen – vader was al eerder gestorven. Ze krijgen, net als hun medebewoners, te maken met het militaire regime van de directeur (Lars Mikkelsen). Fysieke en psychische vernedering zijn aan de orde van de dag. Als een medewerker zich ook seksueel aan de kinderen vergrijpt knijpt de directeur een oogje dicht. Een verhaal om heel boos om te worden. Bij filmtheater Fanfare in Oudenbosch staat de film met 9,38 – achter Lion – tweede in de jaarpoll (achter Lion).

— AD
"The Day Will Come, bekroond als de beste Deense film van 2016, blinkt uit door uitstekende vertolkingen van zowel de jonge als ervaren cast."

— de Volkskrant
"Het script van deze goed verzorgde kostuumproductie is geregeld net zo sadistisch als het docentenkorps waarmee Jelmer en Erik te maken hebben. Harald Kaiser Hermann, pas 10 jaar tijdens de opnamen, speelt een indrukwekkende rol."

— NRC Handelsblad
"Dat is de reden waarom dit soort films aangrijpend blijven: omdat we denken dat ze niet over onszelf gaan en toch herkenbaar zijn."

Bergen op Zoom

  • ma 22 mei 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 24 mei 2017, 20:30 uur


Denemarken 2016, Deens

Regie: Jesper W. Nielsen

Scenario: Søren Sveistrup

Met: Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl, Harald Kaiser Hermann

Speelduur: 110 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies