Begin jaren zestig. De Engelse zakenman Greville Wynne leidt een onopvallend leven. Hij is gelukkig getrouwd en heeft een zoon. Voor zijn werk zit hij veel in het buitenland. Op een dag wordt hij benaderd door de CIA die hem overhaalt om contactpersoon te worden voor Oleg Penkowsky, een voormalig hooggeplaatste Sovjetofficier. Deze baart het vooral zorgen dat partijleider Chroesjtjov plannen heeft om raketten in Cuba te installeren, waardoor de Koude Oorlog nog hoger zal oplaaien. Met het doorspelen van de geheime informatie wil men een nucleaire confrontatie voorkomen. Zowel Wynne als Penkosky brengen zich hiermee echter in levensgevaar.

Gefilmd in een bijpassend kleurenpalet. Bruintinten typeren het naoorlogse Engeland, vervaagde grijstinten het communistische Rusland. Met glansrollen van Benedict Cummerbatch en Merab Ninidze.

— de Volkskrant
"Benedict Cumberbatch excelleert als de onopmerkelijke Engelse zakenman en spion Greville Wynne in een degelijke biopic met een passende boodschap: gewone mensen zijn tot grote veranderingen in staat."

— NRC
"De Britse handelaar Greville Wynne werd tijdens de Koude Oorlog gerekruteerd om documenten vanuit Rusland naar het Westen te smokkelen. Dit waargebeurde verhaal levert als ‘The Courier’ een geslaagde spionnenthriller op."

Bergen op Zoom

  • zo 31 okt 2021, 11:15 uur
  • di 2 nov 2021, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 28 okt 2021, 20:30 uur
  • zo 31 okt 2021, 20:30 uur

Etten-Leur

  • zo 31 okt 2021, 11:15 uur
  • wo 3 nov 2021, 20:30 uur


VK, VS 2020, Engels

Regie: Dominic Cooke

Scenario: Tom O'Connor

Met: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan, Jessie Buckley

Speelduur: 112 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website