Het is 1864 en ondanks de hevig woedende Amerikaanse Burgeroorlog is de meisjesschool van Miss Martha (Nicole Kidman) nog steeds open. Wanneer een leerling een gewonde vijandelijke soldaat (Colin Farrell) aantreft, rijst de vraag wat te doen: direct uitleveren aan het leger van de Confederatie of oplappen? Miss Martha besluit soldaat McBurney het voordeel van de twijfel te geven en verzorgt zijn wonden, maar niet voordat ze haar meisjes gewaarschuwd heeft. Gestaag knapt McBurney op en krijgt hij steeds meer oog voor de nieuwsgierige vrouwen om hem heen. Zij doen daar dan ook érg hun best voor. Terwijl de hormonen door het internaat gieren, verandert de eens zo harmonieuze gemeenschap langzaam in een slangenkuil vol rivaliteit en jaloezie.

The Beguiled is de tweede verfilming van het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal wordt dankzij de visie van Sofia Coppola (Marie Antoinette, Lost in Translation) helemaal vanuit vrouwelijk perspectief verteld. Sofia won er in Cannes de prijs voor beste regie mee.

— VPRO gids / Cinema.nl
"Coppola zoomt niet in op de soldaat, maar op de vrouwen en meisjes van het internaat. Sterk spel van de actrices en mooi broeierig gefilmd op locatie in Louisiana"

— NRC
"The Beguiled is prachtig gefotografeerd, met omfloerste, schilderachtige beelden die zowel naar Vermeer verwijzen als foto's uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog"

Bergen op Zoom

  • zo 12 nov 2017, 11:15 uur
  • di 14 nov 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 9 nov 2017, 20:30 uur
  • zo 12 nov 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 12 nov 2017, 11:15 uur
  • wo 15 nov 2017, 20:30 uur


VS 2017, Engels

Regie: Sofia Coppola

Scenario: Sofia Coppola gebaseerd op boek van Thomas Cullinan

Met: Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Colin Farrell, Elle Fanning

Speelduur: 93 minuten


IMDB

Officiële website