Colm (Brendan Gleeson) en Pádraic (Colin Farrell) wonen anno 1923 op het (fictieve) eilandje Inisherin, voor de Ierse Westkust. Ze zijn goede vrienden, totdat Colm van de ene op de andere dag besluit dat hij Pádraic niet meer wil zien. Pádraic kan dit niet accepteren en doet er alles aan om het contact te herstellen.

Colm is een norse, gedreven violist die een meesterwerk wil componeren. Als hij een dramatisch ultimatum stelt om Pádraic duidelijk te maken dat het hem menens is, loopt het uit de hand.
Deze schitterende film vol tragikomische dialogen van de maker van Three Billboards Outside Ebbing, Missouri won onlangs drie Golden Globes.

— NRC
"In zijn vierde film combineert regisseur Martin McDonagh opnieuw feilloos komedie en drama, tegen de achtergrond van de Ierse burgeroorlog. McDonagh wilde de mooiste Ierse film ooit maken, dat lijkt hem gelukt."

— de Volkskrant
"Met indrukwekkende souplesse voert McDonagh je zowel mee in Pádraics pijn – noem het gerust liefdesverdriet – als in Colms groeiende wanhoop. En wat een bijtend vertoon van masculiene koppigheid brengen ze samen voor het voetlicht."

— VPRO Cinema
"Deze opvolger van het veelgeprezen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri van de Ierse schrijver/regisseur Martin McDonagh is al even wrang-komisch en tragisch als zijn voorganger. En even goed."

Bergen op Zoom

  • zo 5 mrt 2023, 11:15 uur
  • di 7 mrt 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 2 mrt 2023, 20:30 uur
  • zo 5 mrt 2023, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 5 mrt 2023, 11:15 uur
  • wo 8 mrt 2023, 20:30 uur


VS, Ierland 2022, Engels

Regie: Martin McDonagh

Scenario: Martin McDonagh

Met: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan

Speelduur: 113 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website