In deze speciaal voor haar geschreven film speelt Cate Blanchett de gelauwerde dirigente Lydia Tár. In de door mannen gedomineerde wereld van de klassieke muziek is ze bezig een kroon op haar werk te plaatsen met een uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie, die samenvalt met de presentatie van haar boek Tár on Tár. Beschuldigd van manipulatief en grensoverschrijdend gedrag komt Lydia oog-in-oog met de keerzijde van roem, macht en manipulatie en valt haar wereld langzaam in elkaar. Een briljante film met heel veel facetten, iedere kijker zal er iets anders uit oppikken. Deze tour de force van zowel Blanchett als regisseur Field blijft lang hangen.

Let op: omdat de film erg lang is beginnen we een half uur eerder op dinsdag en woensdag.

— NRC
"Dirigentenepos Tár – met een ijzersterke Cate Blanchett in de titelrol – overstelpt je met zoveel lagen en indrukken dat je niet alles direct snapt. Zo begint er van alles in je hoofd en gevoel te gisten en zou je de film na de slottitels liefst direct opnieuw zien. En nog eens."

— de Volkskrant
"In het grandioos goede ‘Tár’ worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend."

— Trouw
"Cate Blanchett is exceptioneel als Lydia Tár in Todd Fields woest indrukwekkende verhaal over de ondergang van een briljant dirigent."

Bergen op Zoom

  • zo 7 mei 2023, 18:45 uur
  • di 9 mei 2023, 20:00 uur

Roosendaal

  • wo 10 mei 2023, 20:00 uur


VS 2022, Engels

Regie: Todd Field

Scenario: Todd Field

Met: Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Julian Glover, Mark Strong, Sophie Kauer, Sylvia Flote, Allan Corduner

Speelduur: 158 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website