Leila is een hardwerkende weduwe met een twaalfjarig zoontje en een tweejarig dochtertje. Omdat de fabriek waar zij werkt in moeilijkheden verkeert, vreest ze ontslagen te worden. Het huwelijksaanzoek van buschauffeur Kazem biedt uitkomst. Maar Kazem heeft een twaalfjarige dochter en volgens een Iraanse religieuze traditie mag een jongen die geen bloedverwant is, niet met een meisje onder één dak samenwonen. Kazem stelt voor Leila’s zoon ergens anders te laten wonen tot zijn dochter gehuwd is, maar Leila wil dat niet. Als het dochtertje van Leila plots erg ziek wordt en alleen Kazem geld heeft om de dure medicatie te betalen, staat Leila voor een hartverscheurende keuze.

— de Volkskrant
"In het fraai gefilmde Son-Mother wordt feilloos duidelijk dat de Iraanse weduwe Leila feitelijk geen keus heeft. De jonge Mahan Nasiri speelt meesterlijk, het type kind-acteur waaraan de ogen blijven kleven."

— VPRO Cinema
"De eerste helft van de film wordt verteld vanuit het perspectief van de moeder, het tweede door de ogen van de zoon. Aangrijpend speelfilmdebuut over isolement."

— NRC
"De jonge Mahan Nasiri speelt meesterlijk"

Bergen op Zoom

  • zo 4 jul 2021, 18:45 uur
  • ma 5 jul 2021, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 7 jul 2021, 20:30 uur


Iran, Tsjechië 2019, Persisch

Regie: Mahnaz Mohammadi

Scenario: Mohammad Rasoulof

Met: Mahan Nasiri, Raha Khodayari, Reza Behbudi

Speelduur: 102 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website