Mads Mikkelsen (Druk) speelt een beroepsmilitair met een kort lontje – van eerst slaan en dan pas nadenken. Als zijn vrouw overlijdt bij een bizar treinongeluk keert hij terug van een buitenlandse missie om de uitvaart te regelen en voor zijn tienerdochter te zorgen. Niet veel later staat data-analist Otto voor zijn deur. Hij zat ook in de trein maar overleefde het ongeluk. Samen met zijn excentrieke collega Lennart is hij ervan overtuigd dat de trein niet zomaar ontspoorde, maar dat het een aanslag betrof, gepleegd door een gewelddadige motorbende. Samen met een nog vreemdere vriend, genaamd Emmenthaler, gaan de mannen op missie, vastbesloten om te ontdekken wat er precies gebeurd is.

Deze absurdistische wraakkomedie is een genot om naar te kijken en koploper van ons scheurkaartjes-klassement met een 9,58.

— NRC
"Meesterlijke zwarte komedie" "Familie is bij Anders Thomas Jensen zowel de hel op aarde als zo ongeveer het enige dat het leven nog enigszins dragelijk weet te maken."

— VPRO Cinema
"Regisseur Jensen (Adam’s Apples) trekt in deze mix van melodrama, thriller en zwarte komedie een heel blik kleurrijke personages open, balanceert regelmatig op het randje van lachen en belachelijk, maar levert desondanks een heel toonvaste, veelomvattende en ijzersterke film af."

— de Volkskrant
"Regisseur Anders Thomas Jensen snijdt tussen alle malligheid door ook serieuze thema’s aan. De Deense cineast heeft echt iets te melden over rouwverwerking, familiebanden en de behoefte aan betekenis."

— Trouw
"Heerlijke zwarte komedie"

Bergen op Zoom

  • zo 28 aug 2022, 11:15 uur
  • ma 29 aug 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 25 aug 2022, 20:30 uur
  • zo 28 aug 2022, 11:15 uur

Etten-Leur

  • wo 31 aug 2022, 20:30 uur


Denemarken 2020, Deens

Regie: Anders Thomas Jensen

Scenario: Nikolaj Arcel, Anders Thomas Jensen

Met: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygman, Nicolas Bro

Speelduur: 116 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website