Een speciale voorstelling van deze eerder vertoonde, inmiddels in veel talen nagemaakte succesfilm. Aanleiding is de opvoering van een versie voor toneel, geschreven door regisseur Paul Lutgerink. Het verhaal gaat over een groepje vrienden dat bij een dinertje de mobieltjes als een open boek op tafel legt – ze hebben immers geen geheimen voor elkaar. Althans dat denken ze. Het stuk, getiteld Vrienden?!, wordt uitgevoerd op 18 en 19 maart (20.15 uur) door het Roosendaals Toneel in Schouwburg de Kring. Kaartjes voor de toneeluitvoeringen zijn daar te koop. Een ticket voor de voorstelling geeft ledenkorting voor de film, mocht u nog geen lid zijn.

Aankondiging uit 2017:
U kent dat vast wel. Je kunt tegenwoordig niet meer met een paar mensen bij elkaar komen zonder dat de mobiele telefoontjes voortdurend de aandacht opeisen. Hebben we het zo druk met schaduwlevens die we niet willen delen met onze meest nabije vrienden? Tijdens een diner van een stel vrienden vertelt een van de aanwezigen over hoe een vrouw via de boodschappen op de smartphone van haar man ontdekte dat hij vreemdging. De vrienden spreken af dat alle mobieltjes op tafel worden gelegd en dat alle berichten die avond worden gedeeld. De geheimen blijken talrijk en pijnlijk.
Met een Italiaanse sterrencast en ruim 2,5 miljoen bezoekers was deze dramatische komedie dé Italiaanse bioscoophit van 2016.

— Trouw
“Vermakelijke verwikkelingen”

— Telegraaf
“Verrukkelijke en weergaloos geacteerde edelsoap”

— NRC
“Amusant psychologisch experiment”

Roosendaal

  • wo 23 mrt 2022, 20:30 uur


Italië 2016, Italiaans

Regie: Paolo Genovese

Scenario: Filippo Bologna, Paolo Costella e.a.

Met: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini

Speelduur: 97 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website