Tomas is een succesvol filmregisseur, maar geen gemakkelijk mens. Hij is al vele jaren getrouwd met Martin, die er wel aan gewend is dat Tomas regelmatig verliefd op een ander raakt. Deze keer is het de jonge lerares Agathe, die hij onbehouwen zijn relatie in sleept.

Passages is een hartstochtelijke, erotisch geladen film, over een man die puur zijn eigen gevoel volgt, zonder daarbij rekening te houden met de gevolgen van zijn gedrag of de gevoelens van anderen. Tomas doet als personage erg denken aan filmlegende Rainer Werner Fassbinder. Met prachtig acteerwerk van Franz Rogowski, Ben Whishaw en Adèle Exarchopoulos.

— NRC
"Passages is eigenlijk een ongeremd eerlijke reflectie (inclusief een van de beste gay seksscènes van het afgelopen jaar) op lust en de romantische illusie, zonder ook maar een moment de vele nuances en ongerijmdheden uit het oog verliezen die mensen nou eenmaal tot mensen maakt."

— de Volkskrant
"Lust en seks spelen een essentiële rol: de film zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die het nut van seksscènes in films in twijfel trekt."

— VPRO Cinema
"Pijnlijk eerlijk en prettig direct liefdesdrama over aantrekken en afstoten, macht en onmacht, lust en liefde."

Bergen op Zoom

  • zo 8 okt 2023, 18:45 uur
  • ma 9 okt 2023, 20:00 uur

Roosendaal

  • zo 8 okt 2023, 11:15 uur
  • wo 11 okt 2023, 20:00 uur


Frankrijk 2023, Engels, Frans

Regie: Ira Sachs

Scenario: Mauricio Zacharias, Ira Sachs, Arlette Langmann

Met: Ben Whishaw, Franz Rogowski, Adèle Exarchopoulos

Speelduur: 91 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website