Eeuwige liefde, eeuwige trouw. Edward (Billy Howle, Dunkirk) en Florence (Saoirse Ronan, Lady Bird) zijn voor elkaar bestemd, ondanks hun totaal verschillende achtergrond. Natuurlijk zegt Florence ja op zijn aanzoek. Na de huwelijksvoltrekking en de romantische wittebroodsweken aan de kust van Dorset wacht hem een baan bij het bedrijf van schoonvader en haar een carrière als violiste.

Het zijn de vroege jaren zestig. De seksuele revolutie moet nog uitbreken in conservatief Engeland. Ze zijn allebei nogal onwetend en hebben verschillende verwachtingen van de huwelijksnacht. Edward is helemaal opgewonden, hij verwacht vuurwerk. Florence is panisch, maar weet dat “het” moet. Het zwijgen daarover naar elkaar en het niet weten om te gaan met de nodige misverstanden die avond leiden tot grote gevolgen.

Ian McEwan bewerkte zelf zijn roman tot script. Het acteerwerk is klasse, en de plaatjes van Chesil Beach, Dorset, zijn oogstrelend.

— VPRO Cinema
"Prachtig gedoseerd verhaal over liefde, seks en de angst voor het onbekende begint rustig en ontspannen, maar wordt allengs beklemmender en spannender."

— BN-de Stem
"Het breekbare, universele gegeven van de liefde, omgaan met psychische bagage en volwassen worden wordt ingetogen, doch indringend verbeeld. Je voelt de vlinders, onzekerheden en pijn van de personages."

Bergen op Zoom

  • zo 9 sep 2018, 11:15 uur
  • di 11 sep 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 6 sep 2018, 20:30 uur
  • zo 9 sep 2018, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 9 sep 2018, 11:15 uur
  • wo 12 sep 2018, 20:30 uur


VK 2018, Engels

Regie: Dominic Cooke

Scenario: Ian McEwan

Met: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff

Speelduur: 105 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website