Muziekdocumentaires, er worden er veel gemaakt maar we vertonen er maar weinig. Aan deze geschiedenis van de Britse band Oasis kunnen en willen we niet voorbij gaan. Niet alleen uit muzikale overwegingen, maar vooral omdat het een mooie, ontroerende en erg leuke film geworden is.

Oasis draaide natuurlijk altijd om de explosieve verhouding tussen de broers Liam en Noel Gallagher, karaktertjes die elkaar slecht verdragen. Mat Whitecross ving die perfect in zijn film door hen apart van elkaar commentaar te laten leveren op het beeldmateriaal dat hij gebruikte in de film. Heerlijke klootzakjes waren en zijn het, die hun vaak knap asociale en domme gedrag compenseren met gortdroge, onweerstaanbare humor.

Deze door de Waterput en Gebouw-T gesupporte Bergse avond gaat gepaard met een Britpop after-party in café Les Vendettes. Met het feest na afloop van Belgica nog in herinneringen hebben we er weer zin in!

— Telegraaf
“De film is daarom niet alleen een nostalgische trip naar de jaren 90 en de tijd dat bands nog niet compleet werden geregisseerd door de platenmaatschappij, maar hij is ook zeer vermakelijk.”

— Volkskrant
“Oasis: Supersonic is een droom van een rockdocumentaire die alle aandacht verdient.”

— NRC/NRC Next
“Door niet alleen met Noel en Liam Gallagher te praten, maar ook met hun moeder, andere bandleden, de tourmanager en zelfs een geluidstechnicus ontstaat een ongewoon rijk beeld.”

Bergen op Zoom

  • zo 18 dec 2016, 18:45 uur


VK 2016, Engels

Regie: Mat Whitecross

Scenario: Mat Whitecross

Met: Paul Arthurs, Christine Biller, Liam Gallagher, Noel Gallagher

Speelduur: 122 minuten


IMDB

Recensies