De winnaar van de Oscar voor de beste film en tal van andere prijzen dit jaar verdient een hervertoning. Nomadland, gebaseerd op het gelijknamige non-fictieboek van Jessie Bruders, is een unieke roadmovie over mensen die kiezen voor een zwervend bestaan in een camper. Fern (Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) voelt zich gedwongen tot zo’n leven als haar man overlijdt en het dorpje waar ze wonen verdwijnt door sluiting van de enige fabriek. Fern verdient de kost als seizoenarbeidster op het land, in het magazijn van Amazon of als schoonmaakster op een camping. Onderweg ontmoet ze gelijkgestemden, gespeeld door echte nomaden.

— NRC
"Frances McDormand voegt zich in ‘Nomadland’ bij het bejaardenlegioen dat door de VS trekt, scharrelend als seizoensarbeiders bij fastfoodketens en Amazon. Achter de mooie beelden schuilt eenzaamheid."

— VPRO Cinema
"Poëtisch meesterwerk" "veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol"

— de Volkskrant
"Frances McDormand is fantastisch als de aangever die door te luisteren de echte rondreizenden een stem geeft."

— Trouw
"Nomadland combineert op unieke wijze roadmovie, rouwdrama en natuurfilm. Het is het diep ontroerende verhaal van een vrouw die zichzelf ontdekt, door ontmoetingen met en verhalen van medereizigers."

Bergen op Zoom

  • zo 5 dec 2021, 11:15 uur
  • ma 6 dec 2021, 14:15 uur
  • di 7 dec 2021, 14:15 uur

Roosendaal

  • zo 5 dec 2021, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 5 dec 2021, 11:15 uur


VS 2020, Engels

Regie: Chloé Zhao

Scenario: Chloé Zhao

Met: Frances McDormand, Bob Wells, Linda May, David Strathairn, Swankie

Speelduur: 102 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website