De titel van deze prachtige animatiefilm vertelt bondig hoe er in Frankrijk tegen Italianen, of tegen buitenlanders in het algemeen, aangekeken wordt. In de film gaat de in Frankrijk geboren cineast in gesprek met zijn Italiaanse grootmoeder en biedt zo en passant een beeld van de geschiedenis van zijn familie. Het is een verhaal dat altijd zo veel mogelijk onbesproken bleef. Het was belangrijk om Frans te zijn. Niemand mocht merken dat je ergens anders vandaan kwam.

Ughetto deed negen jaar over zijn stop-motionproductie die het altijd verzwegen verhaal van immigranten alsnog vertelt. Bij het IFFR was dit ontroerende en verbluffend staaltje monnikenwerk een publieksfavoriet.

— de Volkskrant
"No Dogs or Italians Allowed is evenzeer een monumentje voor de uitgebuite ‘spaghettivreters’ als een universeel en tijdloos migrantenverhaal."

— Trouw
"Zijn eerbied laat hij blijken door soms voorzichtig de kleifiguurtjeswereld binnen te komen. Een grote mensenhand reikt zijn poppetjesopa een piepkleine hamer aan. Niet alleen een ontroerend gebaar, ook een artistiek meesterlijke vondst in een liefdevolle, bijzondere film."

Bergen op Zoom

  • vr 8 sep 2023, 16:00 uur
  • zo 10 sep 2023, 11:15 uur
  • di 12 sep 2023, 20:00 uur

Roosendaal

  • vr 8 sep 2023, 16:00 uur
  • zo 10 sep 2023, 11:15 uur


Frankrijk, Italië 2022, Frans, Italiaans

Regie: Alain Ughetto

Scenario: Alexis Galmot, Anne Paschetta, Alain Ughetto

Met: Ariane Ascaride, Stefano Paganini, Alain Ughetto

Speelduur: 70 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website