Phillips neef en voogd Ambrose is ernstig ziek en verhuist naar Italië om te herstellen. Daar lijkt hij de liefde van zijn leven te hebben ontmoet: Rachel (Rachel Weisz), al beschrijft hij haar vlak voor zijn overlijden als zijn grote kwelgeest. Rachel reist af naar Cornwall en ontmoet daar Phillip (Sam Claflin), die na de dood van Ambrose de heer des huizes is geworden. Hoewel Phillip wantrouwig is naar de oorzaak van Ambroses dood, raakt hij in de ban van de mysterieuze vrouw. De vraag is: heeft Rachel haar man omgebracht?

Het is niet de eerste keer dat My Cousin Rachel van Daphe Du Maurier (Rebecca, The Birds) verfilmd is, maar Roger Michell (Notting Hill) geeft een heel nieuwe draai aan het mysterieuze verhaal. Het boek Rachel is al jaren niet meer herdrukt, dus verloten we namens boekhandel De Boekenwurm in Roosendaal een oud exemplaar.

— NRC
"In het verzorgd gemaakte My Cousin Rachel is alles ambigu. Is Rachel een femme fatale, een zwarte weduwe? (...) Deze nadruk op veranderend perspectief en ambiguïteit - Did she? Didn't she? - hoort bij het thrillergenre, maar maakt ook dat My Cousin Rachel de preoccupaties van 2017 perfect samenvat."

— AD
"Regisseur Roger ­Michell (Notting Hill) bouwt de spanning vakkundig op, vooral via het ingehouden spel van Weisz."

— de Volkskrant
"My Cousin Rachel speelt een prachtig spel met de ingebakken oordelen en angst voor sterke vrouwen die geen man nodig lijken te hebben."

Bergen op Zoom

  • zo 10 sep 2017, 11:15 uur
  • di 12 sep 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 7 sep 2017, 20:30 uur
  • zo 10 sep 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 10 sep 2017, 11:15 uur
  • wo 13 sep 2017, 20:30 uur


VK / VS 2017, Engels

Regie: Roger Michell

Scenario: Roger Michell naar boek van Daphne Du Maurier

Met: Rachel Weisz, Sam Claflin, Iain Glen

Speelduur: 106 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies