De broers Gabriel (David Dencik) en Elias (Mads Mikkelsen) zijn een bijzonder duo. Gabriel werkt bij de universiteit, maar is wat sociaal onhandig en heeft geregeld onverklaarbare kokhalsneigingen. Zijn seksueel gefrustreerde broer Elias is nog vreemder. Hij is wanhopig op zoek naar een vrouw.

Via een video vertelt hun vader na zijn dood dat hij niet de biologische vader is. Die hopen de broers te ontdekken op hun geboortegrond: het eiland Ork, waar slechts 42 mensen wonen. Ze treffen er tussen de kippen drie halfbroers aan, gemakkelijk te herkennen aan de hazenlip en de bizarre karakters. De vader zou zich ook in het huis moeten bevinden, maar hij mag niet gestoord worden bij zijn bizarre wetenschappelijke experimenten.

De topcast, met onder andere Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal), is haast onherkenbaar gemaakt. Regisseur en Oscarwinnaar Anders Thomas Jensen (Adam’s Apples) maakte een even hilarische als briljante film, waarschijnlijk een van de meest bizarre die u ooit zult zien.

— Film 1
Men & Chicken bewijst maar weer eens dat regisseur Anders Thomas Jensen een behoorlijk zieke geest heeft.

— Trouw
Terwijl Jensen gemoedelijk afstevent op een einde met filsofische overpeinzingen over evolutie, familiebanden en genetica, onthult misschien de titel wel zijn enige echte standpunt: de mens kan zich maar beter niet bemoeien met de onlosmakelijke relatie tussen kip & ei.

Bergen op Zoom

  • ma 29 aug 2016, 20:45 uur

Roosendaal

  • do 25 aug 2016, 20:45 uur

Etten-Leur

  • wo 31 aug 2016, 20:45 uur


Denemarken 2016, Deens

Regie: Anders Thomas Jensen

Scenario: Anders Thomas Jensen

Met: David Dencik, Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas

Speelduur: 104 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies