Het verhaal van een huwelijk, verteld door te laten zien hoe het uiteenvalt. Regisseur Noah Baumbach (Frances Ha) baseert zijn film grotendeels op zijn eigen scheiding van actrice Jennifer Jason Leigh. Baumbach neemt ruim de tijd om beide kanten van het verhaal te tonen, waarbij zowel drama als humor aandacht krijgen. Dit biedt hoofdrolspelers Adam Driver en Scarlett Johansson alle ruimte om het volledige spectrum van hun kunnen te laten zien. De film bevat bijrollen van Laura Dern, Alan Alda en Ray Liotta. Zowel Driver, Johansson als Dern zijn genomineerd voor een Golden Globe voor hun rol in deze film.

Net als The Two Popes is Marriage Story al te zien op Netflix. Wij laten ons daar bij de filmkeuze niet door weerhouden: de mooiste films horen nu eenmaal op het grote doek gezien te worden.

— VPRO Cinema
"Kan een film over een echtscheiding grappig, liefdevol, ontroerend én romantisch zijn? Ja." "Een bitterzoet meesterwerk."

— NRC
"Scheidingsdrama met oprechte sympathie voor beide kampen"

— de Volkskrant
"Alleen al de acteerprestaties, ook in de bijrollen, maken Marriage Story tot een instant klassieker. Het feilloze scenario doet de rest."

Bergen op Zoom

  • zo 1 mrt 2020, 11:15 uur
  • di 3 mrt 2020, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 27 feb 2020, 20:30 uur
  • zo 1 mrt 2020, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 1 mrt 2020, 11:15 uur
  • wo 4 mrt 2020, 20:30 uur


VS 2019, Engels

Regie: Noah Baumbach

Scenario: Noah Baumbach

Met: Adam Driver, Scarlett Johansson,

Speelduur: 137 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website