Liza is een verpleegster. Ze verzorgt een oude weduwe die een passie heeft voor Japan. Liza raakt er door aangestoken. Obsessief leest en herleest ze een Japans romantisch romannetje. Ze heeft een grote droom: om op haar dertigste verjaardag haar grote liefde te ontmoeten. Vooralsnog is ze alleen en moet ze het stellen met de bezitterige geest van een Japanse popzanger. Hij ontpopt zich als een ware demon die haar op alle mogelijke manieren tegenwerkt in haar zoektocht naar geluk. Zodra zich een manspersoon aandient komt die te overlijden. Liza vreest zelf een demon te zijn, een Japanse fox-fairy. Rechercheur Zoltan blijft er van overtuigd dat Liza onschuldig is.

Het moge duidelijk zijn: dit is een heerlijk apart verhaal, prachtig gefilmd in een stijl die doet denken aan Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom) en Amélie. De liefhebber weet genoeg!

De filmverhuurder Periscoop levert als extraatje de korte animatiefilm Edmond mee (10 minuten). Nina Gantz won een Bafta met haar prachtige, zeer bewerkelijke stop-motion poppenfilm over een man(netje) die aan de oever van een meer zijn leven overdenkt. Ook in dit verhaal is liefde een alles verterende kracht.

— Het Parool
"Liza doet denken aan een Hongaarse Amélie Poulain"

— De Volkskrant
"de surrealistische film is er een om in je hart te sluiten... onweerstaanbaar"

— Algemeen Dagblad
“De Hongaarse variant van de Franse filmhit Amélie maar dan wel met een scherper randje.”

Bergen op Zoom

  • ma 10 okt 2016, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 12 okt 2016, 20:30 uur


Hongarije 2015, Hongaars/Japans

Regie: Károly Ujj Mészáros

Scenario: Bálint Hegedûs, Károly Ujj Mészáros

Met: Mónika Balsai, Szabolcs Bede Fazekas

Speelduur: 98 minuten


IMDB

Recensies