Agent Stéphane Ruiz is het rustige Cherbourg gewend, maar om na zijn scheiding dicht bij zijn zoon te kunnen zijn laat hij zich overplaatsen naar Parijs. Zijn nieuwe wijk, het 93e arrondissement Montfermeil, was ooit het decor van Victor Hugo’s beroemde roman. De wijk is er nog steeds de plek voor “miserabelen”. Al direct op zijn eerste werkdag komt Stéphane er achter dat het gebied is opgedeeld tussen verschillende bendes, dat de politie haar onschuld er allang verloren heeft en dat de situatie uiterst explosief is. Een gestolen leeuwenwelp doet de vlam in de pan slaan.

Ladj Ly groeide op in zo’n banlieue waar armoede, geweld, werkloosheid, racisme en brutaliteiten door, maar ook tegen de politie aan de orde van de dag zijn. Zijn film is een signaal aan de politiek om niet langer weg te kijken. Een Oscarnominatie, een Golden Globe én de grote juryprijs in Cannes zijn de voorlopige oogst.

— de Volkskrant
"Een explosieve liefdesverklaring aan een wereld die doorgaans zo veel mogelijk wordt vergeten en genegeerd"

— NRC
"Ladj Ly mixt knap humor, spanning en tragiek"

— Trouw
"Wat is er veranderd voor de arme massa sinds Victor Hugo zijn klassieker in 1862 schreef? Bar weinig, toont regisseur Ladj Ly. ‘Les Misérables is een aanklacht tegen een uitgekleed systeem"

— VPRO Cinema
"Sterke toevoeging aan het Franse banlieue-genre wordt nooit melodramatisch of voorspelbaar, en laat mooi zien hoe makkelijk de vlam in de pan kan slaan in wijken waar onderhuidse spanningen, politiegeweld en armoede de sfeer bepalen"

— Filmtotaal
"Een meesterwerk"

Bergen op Zoom

  • zo 28 jun 2020, 11:15 uur
  • zo 28 jun 2020, 18:45 uur
  • ma 29 jun 2020, 20:30 uur
  • di 30 jun 2020, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 25 jun 2020, 20:30 uur
  • wo 1 jul 2020, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 1 jul 2020, 20:30 uur


Frankrijk 2019, Frans

Regie: Ladj Ly

Scenario: Ladj Ly, Giordano Gederlini, Alexis Manenti

Met: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu

Speelduur: 104 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website