Het leven in het geïsoleerde plattelandsdorp Inviolata (ongerept) wordt gedomineerd door Markiezin Alfonsina de Luna. De landarbeiders op haar tabaksplantage worden door haar onwetend en arm gehouden. Onder hen Lazzaro. Blijmoedig knapt hij voor zijn dorpsgenoten de vervelendste karweitjes op; ze zien hem alleen niet voor vol aan. Als de rijke en verwende zoon van de markiezin zijn hulp vraagt, ontstaat er een uitzonderlijke vriendschap.

Een gelaagde film die teruggrijpt op klassieke Italiaanse melodrama’s en zo mooi is dat u hem rustig meerdere malen kunt zien. De film won de prijs voor het Beste Scenario in Cannes.

— Trouw
“Met één Italiaans meesterwerk per jaar mogen we ons best gelukkig prijzen… Dit jaar is het de beurt aan Alice Rohrwacher en haar fabelachtige vertelling ‘Lazzaro Felice’”. "Ode aan goedheid en onschuld in een wereld vol slechtheid"

— BN de Stem
"Een must voor de fans van de Italiaanse cinema"

— de Volkskrant
"Zit vol kritiek op het heden en verleden van Italië, maar is tegelijk licht, elegant en simpel."

— NRC
"Lazzaro felice is sowieso een erg Italiaanse film, ook de pastorale hardheid van de Taviani-broers of zelfs het surrealisme van Fellini zijn nooit ver weg."

— VPRO Cinema
"spreekt (...) van begin tot eind tot de verbeelding. En zegt ondertussen heel verstandige dingen over de verschillen tussen arm en rijk."

Bergen op Zoom

  • zo 26 mei 2019, 18:45 uur
  • di 28 mei 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 29 mei 2019, 20:30 uur


Italië, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland 2018, Italiaans

Regie: Alice Rohrwacher

Scenario: Alice Rohrwacher

Met: Adriano Tardiolo, Agnese Graziani, Alba Rohrwacher

Speelduur: 127 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website