Ze is een echte Amsterdamse: Layla, met roots in Marokko. Een opstandige meid met het hart op de tong, en die bij onrecht ontploft. Thuis maakt ze ruzie over van alles en nog wat en drijft ze haar ouders tot wanhoop. Die zijn blij als de puberteit er op zal zitten.

Zoekend naar haar identiteit raakt ze onder invloed van een groep jonge moslims die zich actief inzet voor hun geloof. Ze valt voor de stille en bescheiden Abdel en haast geruisloos radicaliseert ze. Samen besluiten ze naar Syrië te gaan en te vechten voor de goede zaak. Helaas blijkt de werkelijkheid heel anders dan gedacht.

De ster van deze film is hoofdrolspeelster Nora El Koussour. Het is grandioos hoe ze haar personage neerzet en deze film naar een ongekend niveau tilt.

— de Volkskrant
"Hartverscheurend, hoe licht en intens droevig het debuterende natuurtalent Nora El Koussour speelt." “Met Layla M. maakt De Jong een film zoals ze in Nederland nog altijd te weinig worden gemaakt.”

— NRC
"intense acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers"

— de Telegraaf
“Acteertalent Nora El Koussour, die de titelrol speelt, laat de ontembare geestkracht van haar personage niet alleen van het scherm spatten, zij toont in dit doorvoelde filmportret ook Layla’s (misleide) idealisme.”

Bergen op Zoom

  • zo 29 jan 2017, 18:45 uur
  • di 31 jan 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 26 jan 2017, 20:30 uur
  • zo 29 jan 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 29 jan 2017, 11:15 uur
  • wo 1 feb 2017, 20:30 uur


Nederland 2016, Nederlands / Arabisch

Regie: Mijke de Jong

Scenario: Jan Eilander, Mijke de Jong

Met: Nora El Koussour, Ilias Addab, Hassan Akkouch

Speelduur: 98 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies