Een Frans stel, Antoine en Olga, runt een biologische boerderij in een dorp in Galicië. De twee doen hun best zich aan te passen, maar ze blijven toch buitenstaanders in de kleine plattelandsgemeenschap. Het koppel verzet zich tegen de komst van een windmolenpark bij het dorp, terwijl de buren, twee broers en hun moeder, juist smachten naar de financiële compensatie die hun beloofd is. De buren starten een geniepige pestcampagne. Antoine probeert al filmend bewijsmateriaal te verzamelen om een aangifte tegen hen te kunnen onderbouwen. Dat is olie op het vuur, met fatale gevolgen.

Het verhaal van deze wervelende thriller is gebaseerd op feiten, alleen ging het niet om een Frans maar om een Nederlands stel.

— VPRO Cinema
"Spannende, onvoorspelbare psychologische thriller"

— De Volkskrant
"De droom van een simpel bestaan in de natuur spat volledig uiteen, in een knappe, zinderende thriller die ondanks alles geen monsters kent – alleen maar vechters en verliezers."

— NRC
"In ‘Las Bestias’ botsen Franse nieuwkomers in een leeggelopen Spaans bergdorp met lokale bewoners. Staan principes op het spel of draait het om testosteron?"

— Trouw
"Krachtig, genadeloos drama over Spaanse boeren."

Bergen op Zoom

  • zo 30 jul 2023, 11:15 uur
  • ma 31 jul 2023, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 27 jul 2023, 20:30 uur
  • zo 30 jul 2023, 11:15 uur

Etten-Leur

  • wo 2 aug 2023, 20:30 uur


Spanje, Frankrijk 2022, Spaans, Frans, Galicisch

Regie: Rodrigo Sorogoyen

Scenario: Isabel Peña, Rodrigo Sorogoyen

Met: Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera

Speelduur: 137 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website