Als haar vader een stuk land verkoopt, is de jonge Katherine bij de koop inbegrepen. Een mond minder voor de vader, een schoondochter erbij voor de koper. In Victoriaans Engeland is dat niet ongewoon. Haar huwelijk met de veel oudere Boris is liefdeloos en benauwend. Katherine heeft weinig om handen en mag het huis amper uit. In haar binnenste smeult verzet. Als Boris voor werk langdurig uithuizig is en ze achterblijft met haar kille schoonvader, valt haar oog op stalknecht Sebastian. Hij levert alle passie die ze in het dagelijks leven moet missen. Katherine is bereid heel ver te gaan om haar situatie te veranderen.

William Oldroyd bewerkte de roman Lady Macbeth uit het district Mtsensk van Nikolai Leskov tot een intrigerende en onconventionele kostuumfilm. Met unaniem lovende kritieken een echte aanrader.

— NRC Handelsblad / NRC Next
“…magistrale Britse kostuumdrama…” “dit is een heel goede film.”

— de Volkskrant
“Het giftige en sensuele spel geeft uiting aan het verzet van Katherine.”

— Trouw
“Florence Pugh is de grote troef in feministische fabel” “…directe, uitgebeende, subtiel-humoristische vertelstijl die de 19de eeuwse vertelling een verrassende, hedendaagse allure geeft.”

— VPRO gids / Cinema.nl
“een fantastische Pugh” “Strak speelfilmdebuut van toneelregisseur Oldroyd, die kleurenblind castte, waardoor Lady Macbeth veel diverser (en waarheidsgetrouwer) is dan het gros van de Engelse kostuumfilms.”

Bergen op Zoom

  • zo 11 jun 2017, 18:45 uur
  • di 13 jun 2017, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 8 jun 2017, 20:30 uur
  • zo 11 jun 2017, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 11 jun 2017, 11:15 uur
  • wo 14 jun 2017, 20:30 uur


VK 2016, Engels

Regie: William Oldroyd

Scenario: Alice Birch naar boek van Nikolai Leskov

Met: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis

Speelduur: 89 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies