Regisseur Berry Jenkins (Moonlight) neemt ons in zijn verfilming van de gelijknamige roman van James Baldwin mee naar het Harlem van de jaren 70. Clementine ‘Tish’ Rivers (KiKi Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James) worden na jarenlange vriendschap verliefd op elkaar. Het valt ze niet mee een leven op te bouwen in de wijk. Wanneer Fonny vals beschuldigd wordt van verkrachting belandt hij in de gevangenis. Tish ontdekt dat ze zwanger is en doet er, samen met haar familie, alles aan om Fonny vrij te krijgen.

If Beale Street Could Talk is een intiem portret met een maatschappijkritische boodschap. Jenkins slaagt er, net als het boek, mooi in een balans te vinden tussen de centrale thema’s: de romantische liefde en de rassenproblematiek. De fantastische soundtrack van Nicolas Brittell werd terecht genomineerd voor een Oscar. Regina King won de Oscar voor beste bijrol.

— Trouw
"Intiem epos over liefde en onschuld."

— de Volkskrant
"De intuïtie waarmee de regisseur heden en verleden met elkaar verweeft, bevestigt zijn verfijnde gevoel voor het potentieel van cinema; als kijker kruip je in de personages en hun belevingswereld."

— NRC
"If Beale Street could talk is zowel een sociale schets vermomd als liefdesgeschiedenis, als een liefdesverhaal in de schaduw van zijn tijd."

— de Telegraaf
"Gefilmd met een fluwelen hand…prachtig teder."

— BN de Stem
"Ook nu weer bewijst Jenkins een scherpe observator van menselijk gedrag te zijn."

Bergen op Zoom

  • zo 28 apr 2019, 11:15 uur
  • di 30 apr 2019, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 25 apr 2019, 20:30 uur
  • zo 28 apr 2019, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 28 apr 2019, 11:15 uur
  • wo 1 mei 2019, 20:30 uur


VS 2018, Engels

Regie: Berry Jenkins

Scenario: Barry Jenkins, naar boek van James Baldwin

Met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King

Speelduur: 119 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website