Dieter Bachmann is leraar in het Duitse stadje Stadtallendorf. De leerlingen in zijn klas, tussen de twaalf en veertien jaar oud, komen uit negen verschillende landen. Sommigen beheersen de Duitse taal nog niet. In ruim drieëneenhalf uur maken we kennis met Bachmans eigenzinnige werkwijze. Door op basis van oprechte interesse contact te leggen met de leerlingen brengt hij hoop in levens die er aanvankelijk redelijk somber uitzien. Zeker voor mensen met hart voor het onderwijs een niet te missen film. Vanwege de lengte slechts eenmalig te zien, en tegen een iets hogere toegangsprijs.

— de Volkskrant
"Met zijn respectvolle, prikkelende houding, humor en scherpe oog voor de individuele karakters weet de Duitse docent al zijn leerlingen te bereiken."

— Trouw
"Een monumentaal portret van een inspirerende leraar en zijn veelkleurige schoolklas. Centraal staat de vraag: hoe samen te leven?"

— VPRO Cinema
"Duitse docu voor de liefhebbers van Être et avoir (2002) en De kinderen van juf Kiet (2016) volgt een halfjaar in de hoogste groep van een multiculturele basisschool in een Duits industriestadje." "Dankzij het geduldige tempo sluit je de kinderen gegarandeerd in het hart."

Bergen op Zoom

  • zo 20 mrt 2022, 18:45 uur


Duitsland 2021, Duits

Regie: Maria Speth

Scenario: Maria Speth, Reinhold Vorschneider

Met: Dieter Bachmann, Aynur Bal, Önder Cavdar

Speelduur: 217 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website