Yorkshire, prachtig landschap met woeste bergen en lieflijke valleien. God’s Own Country wordt het wel genoemd. Maar op de schapenboerderij van de Saxtons is het niet zo hemels. Vader Martin heeft een beroerte gehad en voelt zich machteloos en gefrustreerd, want hoe moet het met de toekomst van het bedrijf? Voor zoon Johnny gaan alle energie en tijd in het werk zitten. Een ander leven dan dit zit er voor hem niet in en dat wreekt zich. Spaarzame vrije avonden worden verzopen in de pub. Liefde of vriendschap is kansloos. De jongen is zo stug als de rotsen van de streek.

Als Martin een Roemeense boerenknecht voor het lammerseizoen aanneemt, voelt Johnny zich miskend en kan de nieuwkomer geen goed doen. Maar, het is lente en wie weet, tijd voor verandering.

Regisseur Lee stelde zich de vraag hoe zijn leven zou zijn verlopen als hij in zijn geboortestreek gebleven was. De opnames vonden grotendeels plaats op de boerderij van zijn ouders. Een bejubelde film die u echt niet mag missen.

— Filmvandaag.nl
"Het uitstekende en zeer originele scenario, geweldige camerawerk met die prachtige Engelse landschappen, en de uiterst sfeervolle originele muziek dragen ertoe bij dat de toeschouwer de bioscoop als een gelukkig mens verlaat."

— de Telegraaf
"Een mokerslag van een film. Alles in de Gods Own Country druipt van authenticiteit."

— Trouw
"Een droomdebuut. Alles klopt."

— de Volkskrant
"Gods Own Country is een prachtig liefdesverhaal, zo ruw en bars als het Noord-Engelse landschap."

— NRC
"Uit elk detail van God’s Own Country spreekt liefde voor het landschap en groot observatievermogen. Dit is een debuutfilm waar een heel leven aan vooraf is gegaan."

Bergen op Zoom

  • zo 17 jun 2018, 18:45 uur
  • ma 18 jun 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 20 jun 2018, 20:30 uur


VK 2017, Engels

Regie: Francis Lee

Scenario: Francis Lee

Met: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones

Speelduur: 104 minuten


IMDB

Officiële website