Sandra’s man staat op het punt om met pensioen te gaan en ze kan niet wachten: eindelijk begint het grote genieten samen. Ze heeft er een jaar of vijfendertig naartoe geleefd. Tot ze hem betrapt met haar beste vriendin. Sandra pakt haar biezen en vertrekt richting haar zus Bif, een vrijgevochten bohémienne in een rommelig Londens huurflatje. Heel wat anders dan het landhuis dat ze gewend was, om over de levensstijl nog maar te zwijgen. Sandra is van plan bij de pakken neer te zitten en te zwelgen in haar verdriet, maar dan kent ze haar zus nog niet: Bif sleept haar mee naar dansles en stelt haar voor aan haar vrienden: een kleurrijk gezelschap energieke senioren dat haar laat zien dat er nog genoeg uit het leven te halen valt na een scheiding.

Finding Your Feet is er eentje in de categorie The Best Exotic Marigold Hotel en Calendar Girls: feelgood doorspekt met droge Britse humor, opgediend door een cast vol veteranen die hun sporen hebben verdiend: Imelda Staunton, Celia Imrie, Joanna Lumley en Timothy Spall.

— NRC
"Wat enorm helpt is dat alle rollen gespeeld worden door grandioze Britse acteurs (...) Zij zorgen ervoor dat hun personages nooit eendimensionaal zijn maar altijd onvermoede kanten hebben die geleidelijk aan onthuld worden. Dat de film leuke dansscènes heeft en ook even Rome aandoet, maakt het allemaal nog aantrekkelijker."

Bergen op Zoom

  • zo 24 jun 2018, 11:15 uur
  • di 26 jun 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 21 jun 2018, 20:30 uur
  • zo 24 jun 2018, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 24 jun 2018, 11:15 uur
  • wo 27 jun 2018, 20:30 uur


VK 2017, Engels

Regie: Richard Loncraine

Scenario: Meg Leonard, Nick Moorcroft

Met: Imelda Staunton, Celia Imrie, Timothy Spall, Joanna Lumley en David Haymann

Speelduur: 111 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website