Wie kent Gloria Grahame nog? Ooit werd ze vergeleken met Marilyn Monroe, maar ondanks dat zij in de jaren vijftig schitterde op het witte doek en zelfs een Oscar won, is haar roem in de vergetelheid geraakt.

Film Stars Don’t Die In Liverpool vertelt het verhaal van Gloria Grahame (Annette Bening, The Kids Are All Right) door de ogen van Peter Turner, haar veel jongere (ex-) geliefde die ze eind jaren zeventig ontmoet tijdens een tournee door Engeland. Op dat moment heeft ze Hollywood noodgedwongen achter zich moeten laten en slijt ze haar dagen op het toneel van kleine Britse theaters. Haar relatie met Peter (Jamie Bell, Billy Elliot) begint als een vurige affaire, maar komt onder druk te staan als de geliefden naar Amerika verhuizen.

De film is gebaseerd op de memoires die Peter Turner schreef over de tijd die hij met Grahame doorbracht. Annette Bening is fantastisch als de wat verlopen actrice die hunkert naar liefde.

— BN de Stem
"Film stars don't die in Liverpool biedt een unieke kijk op vergane glorie, veerkracht en de wil om het leven te omarmen, ook al zijn de dagen geteld."

— VPRO Cinema
"Met sterke hoofdrollen van Bening en Bell, die duidelijk chemie hebben."

— de Volkskrant
"Ontroerend is de film wel, vooral vanwege het sterke spel van Annette Bening, de ideale actrice voor de rol"

Bergen op Zoom

  • zo 27 mei 2018, 11:15 uur
  • di 29 mei 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 24 mei 2018, 20:30 uur
  • zo 27 mei 2018, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 27 mei 2018, 11:15 uur
  • wo 30 mei 2018, 20:30 uur


VK 2017, Engels

Regie: Paul McGuigan

Scenario: Matt Greenhalgh

Met: Jamie Bell, Annette Bening, Vanessa Redgrave

Speelduur: 105 minuten


IMDB

Officiële website