De werkdag van de Britse Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) begint met de opdracht een huis in Nairobi, Kenia te observeren. Men vermoedt een bijeenkomst van terroristen. Onder hen mogelijk een vrouw waar ze al jaren jacht op maakt. Een arrestatie-eenheid wordt opgeroepen en een inval voorbereid.

In een container op een vliegbasis bij Las Vegas zit drone-operator Watts. Hij verzendt de camerabeelden en kan zijn agent ter plaatse zelfs met high-tech camera’s binnenin het huis laten kijken. Zo wordt ontdekt dat er een zelfmoordaanslag voorbereid wordt met kans op talloze slachtoffers. Voor een precisieaanval met een raket moet eerst toestemming van boven komen. De klok tikt, bomgordels komen tevoorschijn en dan blijkt een klein meisje met haar broden in het schootsveld te staan… Wie neemt de beslissing èn de verantwoording? Het wordt een schaakspel tussen diverse diensten en overheden waarbij de spanning ondraaglijk wordt.

De laatste film van de begin dit jaar overleden Alan Rickman willen we u natuurlijk niet onthouden. Als luitenant kolonel Benson speelt hij een van zijn beste rollen met Helen Mirren als geharde militair tegenover zich.

Bergen op Zoom

  • zo 10 jul 2016, 18:45 uur
  • di 12 jul 2016, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 7 jul 2016, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 13 jul 2016, 20:30 uur


VK 2015, Engels

Regie: Gavin Hood

Scenario: Guy Hibbert

Met: Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman

Speelduur: 102 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies