Ze oogt als een breekbaar poppetje, Isabelle Huppert, bijna doorschijnend. Maar ze staat haar mannetje. Met harde hand leidt ze een videobedrijf waar de meest gewelddadige games ontwikkeld worden en in haar liefdesleven is ze ook nietsontziend. Heeft dat misschien te maken met een vader die voor gruwelijke misdaden zit opgesloten?

Als ze op een avond in haar huis verkracht wordt, doet ze geen aangifte: ze heeft het niet op de politie. Ze veegt onbewogen de scherven op, geeft de kat een sneer en gaat door met haar leven. Het blijkt niet om een incident te gaan, ze wordt gestalkt door haar verkrachter. Als hij haar blijft achtervolgen, spoort ze hem op en ontstaat er een aparte situatie.

Paul Verhoeven gooide hoge ogen in Cannes. Shockerend, verfrissend, intelligent. Het is een echte Franse film, maar ook een échte Verhoeven. Elle werd door de pers unaniem lovend ontvangen.

— de Volkskrant
Elle is strak geregisseerd en energiek, met een sublieme Franse cast en gemengde invloeden.

— AD
Nu al een van de beste uit 2016

— Trouw
zoals Paul Verhoeven eerder Hollywood veroverde, zo triomfantelijk komt hij ook uit zijn nieuwste strijd

— The Guardian
Isabelle Huppert delivers a standout performance as a woman turning the tables on her attacker in the controversial director’s electrifying and provocative comeback.

Bergen op Zoom

  • zo 4 sep 2016, 18:45 uur
  • ma 5 sep 2016, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 1 sep 2016, 20:30 uur

Etten-Leur

  • wo 7 sep 2016, 20:30 uur


Frankrijk/Duitsland/België 2016, Frans

Regie: Paul Verhoeven

Scenario: David Birke

Met: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny

Speelduur: 130 minuten


IMDB

Officiële website

Recensies