Hoewel regisseur Gus Van Sant het script voor deze tragikomische biopic al in de jaren ‘90 op de plank had liggen kwam de film alsnog tot stand. Gelukkig maar. In Don’t Worry, He Won’t Get Far On Foot wordt weer eens pijnlijk duidelijk hoe dronkenschap en autorijden niet samen gaan. Na een feestelijke nacht met Dexter (Jack Black) eindigt alcoholist John Callahan (Joaquin Phoenix) in het ziekenhuis. Wanneer hij wakker wordt, krijgt hij te horen dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Er volgt een langdurig traject van fysiotherapie- en afkickbijeenomsten van een excentrieke homoseksuele coach (Jonah Hill). Uiteindelijk vindt John heil in het tekenen van uiterst komische maatschappijkritische strips.

Een documentaire over Callahan is te zien op 2Doc, achter deze link.

— de Volkskrant
"Raskomieken in opmerkelijk gevoelige bijrollen: een slimme tactiek van een film die je herhaaldelijk flink aan het lachen maakt, terwijl er eigenlijk niets te ­lachen valt."

— NRC
"Joaquin Phoenix brengt de paar ups en vooral vele downs van zijn verslaving enorm onderkoeld en geestig, zodat het drankprobleem niet sentimenteel wordt geromantiseerd."

— VPRO Cinema
"Eindelijk weer een fijne Van Sant, die opvalt door de trefzekere toon en het goede spel van alleskunner Phoenix, die de knorrige Callahan speelt met een prettige mix van vastberaden hulpeloosheid en ontwapenende eigenwijsheid."

Bergen op Zoom

  • zo 30 sep 2018, 18:45 uur
  • ma 1 okt 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 3 okt 2018, 20:30 uur


VS 2018, Engels

Regie: Gus Van Sant

Scenario: John Callahan

Met: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara

Speelduur: 113 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website