Het einde van de wereld is nabij. Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), weten het zeker. Een flinke komeet komt recht op ons af. Kortom: over een halfjaar is het einde verhaal voor de mensheid. Via talkshows proberen de astronomen hun bevinding onder de aandacht te brengen, maar niemand neemt hen serieus. Er wordt vooral lacherig over gedaan, ook door de president van de VS (Meryl Streep). Sommigen zien kansen voor geldelijk gewin, maar naar boven kijken doet niemand. Een inktzwarte komedie die veel stof tot nadenken en discussie geeft.

— NRC
"Adam McKay is in topvorm in de apocalyptische komedie ‘Don’t Look Up’. Zijn beeld van een redeloos en reddeloos Amerika is een typisch product van de Trumpjaren: de mensheid is redeloos, reddeloos en hopeloos."

— VPRO Cinema
"Een snijdend commentaar op de klimaatcrisis en de gepolariseerde en opportunistische wereld waarin we nu leven. Deze vileine komedie over het einde van de wereld wordt af en toe wel een klucht, maar altijd een die bijt en serieus genomen wil worden."

Bergen op Zoom

  • zo 27 mrt 2022, 18:45 uur
  • ma 28 mrt 2022, 20:30 uur

Roosendaal

  • wo 30 mrt 2022, 20:30 uur


VS 2021, Engels

Regie: Adam McKay

Scenario: Adam McKay, David Sirota

Met: Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry

Speelduur: 139 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website