Asger Holm’s werkdag op de meldkamer zit er bijna op. De dienst is rustig verlopen, saai zelfs. Voor Holm dan; hij is het spannende politiewerk gewend en niet geïnteresseerd in kleinigheden. Dan komt er een telefoontje waarvan zijn nekharen recht overeind staan. Een jonge vrouw is gekidnapt, maar weet nog net heimelijk het alarmnummer te bellen. Vanachter zijn telefoondesk zijn de middelen om direct in te grijpen beperkt. De klok tikt, de verbinding kan elk moment verbroken worden. Onder deze moordende spanning komt zijn rechercheurservaring goed van pas.

Denemarken, dat vreedzame landje waar die geweldige crimi’s vandaan komen. De nieuwe lichting filmmakers is al net zo bedreven als de oude rotten van The Bridge, The Killing en natuurlijk Borgen. Den Skyldige (The Guilty), was dé grote publiekswinnaar op het IFFR begin dit jaar.

Het worden 85 minuten op het puntje van uw stoel. Hou er maar rekening mee.

— VPRO Cinema
"Superieur filmdebuut van de jonge Zweed Möller (1988), die geen steek laat vallen en vanaf het begin tot het verrassende einde weet te boeien."

— NRC
"Slimme zet van debuterend regisseur Gustav Möller is dat hij niet kiest voor klassieke thrillerelementen, maar de spanning opbouwt via een langzaam ontrollend familiedrama."

— de Volkskrant
"Den skyldige is óók het portret van een politieman die worstelt met het puin in zijn leven."

Bergen op Zoom

  • zo 7 okt 2018, 11:15 uur
  • di 9 okt 2018, 20:30 uur

Roosendaal

  • do 4 okt 2018, 20:30 uur
  • zo 7 okt 2018, 11:15 uur

Etten-Leur

  • zo 7 okt 2018, 11:15 uur
  • wo 10 okt 2018, 20:30 uur


Denemarken 2018, Deens

Regie: Gustav Möller

Scenario: Emil Nygaard Albertsen, Gustav Möller

Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi

Speelduur: 85 minuten


Koop kaartjes

IMDB

Officiële website